Padobranski sportski klub "Capronca" je osnovan 12. ozujka 2000 godine u Koprivnici. Osnivaci kluba su prije toga bili dugogodisnji clanovi Aero kluba - Koprivnica.
       Klub djeluje na teritoriju Koprivnicko-krizevacke zupanije i jedini je padobranski klub koji djeluje samostalno. Iako smo mali klub po svom clanstvu, u nasoj zupaniji predstavljamo nositelje razvoja padobranskog sporta.
       Dakako da nismo prisutni samo u nasoj zupaniji vec i u cijeloj Hrvatskoj i inozemstvu. Gajimo posebno dobre odnose sa Para-klubom Maksimir iz Zagreba, Aero-klubom iz Cakovca, padobranskim klubom iz Pecs-a (Madjarska) kao i sa vecinom padobranskih klubova iz Hrvatske i jos nekim iz Madjarske, Slovenije i BIH.  
       Zajedno s ostalim srodnim klubovima iz Koprivnice doprinosimo unapredjenju zrakoplovnog sporta u nasoj zupaniji i Hrvatskoj. Jedni smo od glavnih organizatora otvorenog prvenstva Hrvatske u padobranstvu pod nazivom "Kup drzavnosti" koji se tradicionalno odrzava svake godine na letjelistu Danica u vremenu oko 30 svibnja. Ovo natjecanje je jedno od najjacih natjecanja Hrvatske u disciplini doskoka u cilj.  

Oprema koju koristimo je najcesce u privatnom vlasnistvu, ali to ne znaci da se samo vlasnik njome koristi. Pokusavamo si medjusobno pomoci koliko je to moguce na taj nacin da jedni drugima posudjujemo potrebnu opremu. Klub je trenutno u pregovorima oko nabave novog padobrana koji ce

se nabaviti sredstvima kluba i bit ce prije svega koristen za obuku padobranaca pocetnika. Veliku pomoc u opremi nam pruza Para klub Maksimir iz Zagreba.